'Spiegel im Spiegel' u spomen parku Dotrščina

Povodom Dana oslobođenja Zagreba, u srijedu 8. svibnja, s početkom u 10.

7.5.2013.
19:14
VOYO logo

Davor Sanvincenti je pobjednik prvog javnog natječaja za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju Virtualnog muzeja Dotrščina.

Zvučna šetnja 'Spiegel im Spiegel' je site-specific intervencija. Posjetitelji na ulazu u park preuzimaju slušalice (uz predočenje osobnih dokumenata) i kartu kretanja te se upućuju na polusatnu šetnju parkom koja završava u privremeno konstruiranoj Šumskoj dvorani u Dolini grobova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanju rada prethodit će polaganje vijenaca na središnjem spomeniku žrtvama fašizma te nastup pjesnika Aleksandra Huta Konoa s pjesmom Dotrščina.

Inače, rad će na lokaciji parka biti dostupan od srijede 8. svibnja do petka 10. svibnja 2013. od 10.30 do 18 sati. Zvučni segment rada naknadno će trajno biti dostupan na stranici Virtualnog muzeja Dotrščina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt Virtualnog muzeja Dotrščina je pokrenut s ciljem vraćanja zagrebačkog spomen-parka Dotrščina u kolektivnu memoriju, budući da se radi o jednom od najvećih stratišta u Hrvatskoj tj. mjestu na kojem je za Drugog svjetskog rata ubijeno tisuće građana Zagreba i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo