Spektakularni 'Ivan Grozni' u izvedbi čak 250 sudionika

Muzička akademija, Akademija dramske umjetnosti i Akademija likovnih umjetnosti ponovno su udružile snage na projektu koji okuplja čak 250 sudionika.

15.4.2010.
17:52
VOYO logo

Tri akademije uključile su studente i profesore različitih odsjeka te ovoga puta pripremaju oratorij Ivan Grozni skladatelja S. Prokofjeva, u režiji Borne Baletića, a u izvedbi solista, zbora i orkestra Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja te glumaca Akademije dramske umjetnosti.

Premijerna izvedba je 20. travnja u Stefaniensaal u Grazu, Austrija, a zagrebačka premijera 24. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu programa Lisinski subotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvedbi će se također prikazivati i isječci istoimena filma Sergeja Ejzenštejna uz multimedijske intervencije studenata Akademije likovnih umjetnosti.

Ovom prilikom maestro Pavle Dešpalj rekao je: „Suradnja s profesorom Baletićem i studentima ADU u Honnegerovoj Ivani Orleanskoj ostala mi je u prekrasnoj uspomeni. S istim žarom surađujemo i na ovom projektu. Još smo u fazi priprema, tako da ćemo tek na generalnim probama imati puni uvid u rezultate suradnje triju akademija, no sudeći prema dosadašnjem prezentiranom materijalu, očekujem izvanserijsku prezentaciju Ivana Groznog“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mentorstvo svojih profesora, nositelji projekta su isključivo studenti triju zagrebačkih umjetničkih akademija, s ciljem razvijanja međusobne suradnje, primjenjivanjem stečenog znanja u praksi i postizanja izvrsnosti na umjetničkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo