'Spavao sam s redateljem da bih dobio ulogu'

Na zatvaranju šestog Libertas Film Festivala prikazan je film Triage redatelja Danisa Tanovića, u kojem je poznati glumac i komičar Branko Đurić ostvario svoju prvu ulogu na engleskom jeziku.

7.7.2010.
16:02
VOYO logo

U filmu o fotoreporteru koji se po povratku kući bori s posttraumatskim stresom na izuzetno intenzivan i na trenutke neshvatljiv način, osim Đurića, koji glumi kurdskog liječnika, glavnu ulogu igra Collin Farrell, čija je gluma toliko nadrealna da bi bez njega ovaj film teško ostavio isti dojam.

Iscrpljen, dezorijentiran, opsjednut duhovima nasilja te nesposoban ponovno uspostaviti odnos sa suprugom, glavni lik, kojeg tumači Farrell, počinje fizički propadati. Iako je većinu filma radnja poprilično razvučena, sve to dobije smisao kada Farrell, koji cijelo vrijeme skriva istinu o onome što mu se dogodilo u ratom razorenom Kurdistanu, napokon ispriča svoju priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007070044006 Hrvatsku premijeru Triage publika je popratila na ceremoniji zatvaranja ovogodišnjeg izdanja Libertasa u otvorenom dubrovačkom kinu Jadran, uz prisutstvo Branka Đurića, koji je publici otkrio na koji je način dobio ulogu.

''Spavao sam s redateljem!'', ispalio je kao iz topa nasmijavši tako publiku, ali i samoga sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je moja prva uloga na engleskom jeziku. S redateljem Danisom Tanovićem radio sam na filmu Ničija zemlja, on mi je ponudio scenarij i za ovaj film. Kako sam s njim imao dobrog iskustva...', započeo je Đurić ozbiljnijim tonom, no prisjetio se kako se početak ove rečenice neugodno naslanja na njegovu prvu izjavu.

arti-201007040258006 ''Sada će definitivno pisati da sam peder'', našalio se Đuro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ozbiljno, scenarij mi se svidio jer je bio jako dobar i uvjerljiv, pa sam pristao na ulogu'', kazao je Đurić, koji u filmu tumači liječnika i krvnika čiji su pacijenti kurdski pobunjenici kojima pomogne ako može, a ako su rane pacijenta preteške, tada ih likvidira hicem u glavu.

''Ne uživam u premijerama, nego u samom stvaranju filma. Htio bih samo naglasiti kako mi je izuzetno drago što se nalazim među ovim divnim ljudima punim ljubaznosti i gostoprimstva. Dubrovnik bi se trebao ponositi ovim festivalom'', poručio je Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007060789006 arti-201007040226006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo