Slovensko "Nisko nebo" 10. siječnja u ZKM-u

Predstava "Nisko nebo", rađena je po drami Nebojše Popa Tasića, nastala je po Ovidijevim "Metamorfozama", a režirao ju je Jernej Lorenci.

7.1.2010.
15:00
VOYO logo

U okviru ovogodišnjeg ciklusa "Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih" izvest će se 10. siječnja u ZKM-u predstava "Nisko nebo" Slovenskoga mladinskog gledališča (SMG), što je ujedno početak suradnje tih kazališta u 2010.

U okviru dogovorene razmjene ZKM-ova predstava "Zagrebački pentagram" gostovat će 9. siječnja u SMG-u, priopćeno je iz ZKM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava "Nisko nebo", rađena po drami Nebojše Popa Tasića, nastala je po Ovidijevim "Metamorfozama", režirao ju je Jernej Lorenci, a glume Primož Bezjak, Gregor Luštek, Damjana Černe, Maruša Geymayer-Oblak, Olga Grad, Željko Hrs i drugi.

Predstava je praizvedena 19. srpnja 2009. na međunarodnom kazališnom festivalu Mittelfest u Cividaleu, a slovenska praizvedba bila je u rujnu u SMG-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ishodište Tasićeve drame je čovjek kao biće igre (homo ludens) koje ne treba za igru posebnih razloga. Kad igra jednom počne i traje dovoljno dugo, prestaje biti igra i postaje stvarnost, piše ZKM.

U sklopu ciklusa "Europsko kazalište u Zagrebačkom kazalištu mladih", osnovana 2006., prikazuju se poznate predstave europskog kazališta, s kojim ZKM nastavlja suradnju. Svrha je ciklusa omogućiti zagrebačkoj publici uvid u najnovija kretanja na europskoj kazališnoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo