Play ponuda

Skupina književnika krenula na put "Književnom karavanom po Hrvatskoj"

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/ILUSTRACIJA
14.9.2015.
14:56
Goran Kovacic/PIXSELL/ILUSTRACIJA
Play ponuda

Književna karavana u ponedjeljak će se zaustaviti u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice u Ogulinu. U "Kući za pisce - Hiži od besid" u Pazinu karavana gostuje 15. rujna, a u Centru za kulturu Čakovec u Maloj sceni Vinko Lisjak 16. rujna.

Karavana će posjetiti 17. rujna Gradsku i sveučilišnu knjižnicu u Osijeku, a dan poslije, 18. rujna gostovat će u VINYL bar&baru u Zagrebu.

Sve je krenulo od kombija

Prije kretanja karavane predstavnici nositelja projekta Goethe Instituta Kroatien i Austrijskoga kulturnog foruma iz Zagreba rekli su na konferenciji za novinare da će sudionici književne karavane na putovanju kombijem kroz Hrvatsku posjetiti Zagreb i četiri grada iz kojih potječu. U svim će se postajama putnici karavane predstaviti književnoj publici i uz moderatoricu Christine Okresek razgovarati o stvarnim i književnim putovanjima, identitetima i pripadnostima.

Ideja za realizaciju projekta nastala je, kako su organizatori naveli, tijekom razgovora o sudbini službenog kombija Goethe Instituta, koji je zajedno s dugogodišnjim vozačem Brankom Strukanom trebao biti umirovljen, ali je umjesto toga vraćen u život kao prijevozno sredstvo u Književnoj karavani.

Riječ je, tvrde organizatori, o nekoj vrsti posljednjega putovanja za kombi koji u skladu s dugogodišnjom zadaćom vozila i njegova vozača, povezuje hrvatsku kulturu i kulturu njemačkog govornog područja.

Play ponuda
Play ponuda