Sin Olivere Katarine dobio otkaz zbog šamaranja

Nema ni novca za likovnu koloniju koju je planirao da organizuje

9.5.2013.
9:31
VOYO logo

Slikar Mane Šakić dobio je otkaz od Ministarstva kulture zbog nedavnog šamaranja zamenice direktora Muzeja istorije Srbije Lidije Bogdanović u prostorijama ministarstva, navodi Blic.

- Nakon incidenta u kojem je Mane Šakić bio učesnik, njegov angažman na projektu Milanski edikt 313-2013. Srbija je prestao. Njegovo ponašanje u javnosti je narušilo ugled kako Ministarstva kulture i informisanja. tako i celog projekta - kazala je za ovaj list Slavica Trifunović, glavni rukovodilac projekta Milanski edikt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog puta partijsko poznanstvo njegove majke, glumice Olivere Katarine s ministrom kulture Bratislavom Petkovićem nije moglo da opravda nasilničko ponašanje Šakića.

- U timu, koji na projektu afirmiše toleranciiju, mir i postovanje ljudskih prava, nema mesta za one koji ne poštuju te osnovne vrednosti - dodala je Slavica Trifunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo epilog višednevnih mučnih scena u Ministarstvu kulture, gde je Šakić uglavnom provodio vreme na trosedu u hodniku jer nije imao svoje mesto ni u jednoj od prostorija gde se radi.

Kada je pokušavao da zatraži objašnjenje zbog pogoršanja svog položaja u Ministarstvu kulture, on je najčešće nailazio na ćutanje i sleganje ramena zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takođe, Šakiću je rečeno i da neće dobiti novac za likovnu koloniju koju je planirao da organizuje povodom proslave 1.700 godina od Milanskog edikta.

Foto: Pravda - M. Milanković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo