Preminula Zlata Petković - zvijezda serije Povratak otpisanih

Jedna od najpopularnijih glumica bivše Jugoslavije Zlata Petković umrla je u Beogradu od posljedica moždanog udara u 59-oj godini. Mnogi će je pamtiti po ulogama, ali i po iznimnoj ljepoti.

3.12.2012.
16:05
VOYO logo

Zlata Petković doživjela je moždani udar prije tjedan dana, no iako je operirana nije se uspjela opraviti, piše protest.ba.

Zlata Petković je rođena u Svrljigu, 11. veljače 1954. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jedne audicije 1970. Zlati je ponuđeno da sudjeluje na izboru za najljepšu tinejdžericu Jugoslavije u Zagrebu, ali završila je kao prva pratilja Aniti Baturini, budućoj supruzi Miše Kovača. 1971. sudjelovala i u izboru za Miss Jugoslavije.

Akademiju je upisala nakon završetka srednje škole i završila je 1976., a kolege su joj bile Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Ivica Klemec, Radoš Bajić i Lazar Ristovski. Proslavila se ulogom u seriji Povratak otpisanih. Glumila je, među ostalim, i u serijama Grlom u jagode i Partizanska eskadrila, a ostvarila je i niz zapaženih uloga u kazalištu i filmovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica, koja je gimnaziju završila izvanredno u Zagrebu, bila je udana za glazbenika Aleksandra Sanju Ilića i imala je dva sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo