Preminula glumica Marina Nemet

U Zagrebu je u 51. godini života preminula dugogodišnja članica ansambla kazališta Gavella Marina Nemet. U stalni angažman teatra u Frankopanskoj primljena je 1991.

12.12.2010.
15:12
VOYO logo

Marina Nemet rođena je 7. lipnja 1960. u Novoj Gradiški, a glumu je diplomirala 1985. godine, na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

U stalni angažman teatra u Frankopanskoj, koje je do smrti bio njen kazališni dom, primljena je 1991. i otad se potvrđuje kao jedna od najsjajnijih naših glumica, prvo mlađe, a zatim i srednje generacije. Osim u svom matičnom kazalištu, Marina je Nemet odigrala brojne uloge u Kazalištu Komedija, u Gradskom kazalištu Žar ptica, Glumačkoj družini Histrion, Teatru &TD...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kazalištu Gavella Marinu ćemo, između ostalih, pamtiti i po ulogama u predstavama "Ženidba" N. V. Gogolja, u režiji Bobe Jelčića; "Breza" Slavka Kolara, u režiji Krešimira Dolenčića; "Ah, Nora, Nora" Henrika Ibsena i Elfriede Jelinek, u režiji Paola Magellija; "Umišljeni bolesnik" J. B. P. Molierea, u režiji Zlatka Boureka; "Pir pepela" Borislava Vujčića, u režiji Zorana Mužića; "Kroatenlager" Miroslava Krleže, u režiji Zlatka Viteza; "Paraziti" Mariusa von Mayenburga, u režiji Ivana Lea Leme; "Prije sna" Lade Kaštelan, u režiji Nenni Delmestre; "Naš dečko"Hávara Sigurjónssona, u režiji Franke Perković; "Orfej silazi" Tennessee Williamsa, u režiji Janusza Kice...

Posljednja u tom nizu predstava je "Alabama", Davora Špišića, u režiji Darija Harjačeka, naslov koji je Marini donio jednoglasne pohvale publike i kritike, kao i nagradu Marul, što ju je dobila na 20. Marulićevim danima, za potresno odigranu ulogu Ruže, majke koja ostaje bez svog djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za istu ulogu nagrađena je od gledatelja i na Gavella & Europlakat Fairu, kao najbolja glumica kazališta Gavella u sezoni 2009./10.

Bogata je i filmografija Marine Nemet, a obuhvaća i naslove kao što su "Događaj", "Seljačka buna" i "Posljednji podvig diverzanta Oblaka" Vatroslava Mimice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo