Predstava u čast Luigija Pirandella

U Zagrebu će se u Vip clubu na Trgu bana Jelačića 15. lipnja u 20 sati održati premijera predstave 'Pirandello Cabaret' kazališne družine Don Hihot. Predstava je nastala povodom 145.

12.6.2012.
13:51
VOYO logo

Tekst i režiju predstave potpisuje Lana Bitenc, dramaturg i autor songova je Mario Kovač, a u predstavi glume Bojana Klepač Pogrmilović, Dino Škare i Miroslav Mlinar.

'Pirandello cabaret' satirična je komedija za odrasle nastala povodom 145. godišnjice rođenja znamenitog talijanskog dramatičara Luigija Pirandella (Agrigento, Sicilija, 28. lipnja 1867. - Rim, 10. prosinca 1936.). Predstava za okosnicu ima lik Antoniette Marie Portulano, Pirandellove žene, psihički nestabilnog karaktera, koja je imala maniju proganjanja i napadaje ljubomore. Unutar cabareta isprepliću se talijanske canzone, sicilijanski plesovi te mnoštvo zabave vezane uz uvijek aktualna muško-ženska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interaktivna predstava

'Pirandello cabaret' zamišljen je kao interaktivna predstava, koja će pružiti cijelu paletu zabavnih i zanimljivih likova, uz neprestana pitanja koje je i sam Pirandello provlačio kroz svoja poznata djela: Tko sam ja zapravo?. Vizualni dojam pojačan je i plesnim koreografijama, a u sklopu cabareta, glumci, ujedno i glazbenici, zabavljat će publiku uživo, svojim malim bandom.

Profesionalni glumac, pjevačica i plesač kroz više od 12 različitih uloga i s preko 25 izmjena kostima iz 30-tih godina predstavit će barem na trenutak stvaralački milje Nobelovca Pirandella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava će opet biti izvedena 16., 22. i 23. lipnja u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo