Poigrala se igračkama za odrasle i evo što je dobila!

U posljednjoj seriji fotografija, snimljenoj u protekle dvije godine, njujorška umjetnica Laurie Simmons poigrala se igračkama za one malo starije, što sugerira i sam naslov serije The Love Doll.

24.2.2011.
14:33
VOYO logo

Fotografskim opusom njujorške umjetnice Laurie Simmons dominiraju lutke, kuće za lutke i ilustracije lutaka. Uglavnom bi se moglo reći da autorica kroz glavninu svog rada redefinira ulogu dječjih igračaka, pretvarajući ih u aktere nekih sasvim neobičnih scenarija. U posljednjoj seriji fotografija, koja je snimljena u protekle dvije godine, Simmons se poigrala igračkama za one malo starije, što sugerira i naslov serije The Love Doll.

Lutke čovjekove veličine i pomalo zastrašujućih ljudskih karakteristika naručene su iz Japana, a uobičajenu primjenu tih neživih žena manekenskih proporcija ne moramo posebno naglašavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno realističnim silikonskim lutkama gotovo svi dijelovi tijela skoro savršeno imitiraju ljudsku vrstu, no njihov prazan pogled ipak aludira na to da se radi o umjetnim tvorevinama.

Laurie Simmons fiksirala se upravo na to, pa je plastične djevojke fotografirala u raznolikim ambijentima i radnjama, podcrtavajući nezainteresiranost izraza njihova lica, ekspresije usamljenosti, kojim kao da žele reći da shvaćaju da tu pripadaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apstrahirajući njihovu samoću, Simmons se zapravo i lukavo poigrava kritikom krajnjih korisnika tih seksualnih igračaka, kojima je usamljenost vjerojatno glavni motiv za naručivanje lutaka, piše Pogledaj.to.

Prethodni članci:

arti-201012200434006 arti-201007300182006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo