Pogledajte što bi sve ljudi učinili prije smrti

Što biste najradije željeli ostvariti prije nego umrete? Na što biste prvo pomislili kada bi se našli oči u oči sa smrti? I što bi bilo posljednje što biste učinili?

8.3.2011.
14:37
VOYO logo

Isto pitanje 'muči' Candy Chang, svestranu umjetnicu koja se bavi javnim instalacijama, dizajnom te urbanističkim planiranjem. Upravo se ona nalazi među utemeljiteljima projekta Civic Ceneter, koji za sebe kažu da su kolektiv koji rado pretvara gradove u ugodnija mjesta za život.

Jedan od njezinih posljednjih projekata, u kojem postavlja pitanje o neostvarenim radnjama prije smrti, zove se Before I Die. Riječ je o jednostavnoj instalaciji, koja uključuje ploču i kredu, a ponuđena je svakome od nas da ostavi svoj doprinos u vidu jedne rečenice kojom odgovara na gore navedeno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjetnica je svoju instalaciju prvo postavila u galeriji East/West u Texasu, gdje su posjetitelji ispunjavali prazne crte ispisujući svoje neostvarene želje i snove, za koje bi voljeli da se realiziraju prije njihove smrti. Nakon postava u galeriji instalacija Candy Chang realizirana je i na ulici, odnosno na zidu napuštenog objekta u blizini njezinog doma u New Orleansu.

Chang najavljuje kako će svoju veliku ploču iskrenih ljudskih želja i nadalje postavljati na sličnim lokacijama u SAD-u, a možda i drugdje, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201103010624006 arti-201101110604006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo