FOTO: Pod zemljom u velikim cipelama – priče koje je vrijedilo ispričati

Kad ste posljednji put kupili maštovitu, duhovitu, a smrtno ozbiljnu knjigu punu iskrenih emocija? Suzana Bosnić, novinarka net.hr-a, u zbirci kratkih priča nudi sve navedeno. A lice će vam zapuhnuti i nesvakidašnja atmosfera mračnog i oporog Mediterana.

Kratke priče u knjizi Pod zemljom u velikim cipelama čitatelja osvajaju u svakoj novoj emocijama nabijenoj rečenici. Osvježenje je susresti se s tekstom koji glumi šturost i površnost, a otvara dubinu. Točkom na kraju rečenice autorica zapali iskru dinamita koji vam je prethodno stavila pod noge, tako da na kraju priče, u suzama ili smijehu, nekako izletite iz vlastitih cipela i uđete u njene.

“Ponešto dublji uvid u prozni prvijenac Suzane Bosnić u njezinim će krajnje koncentriranim rečenicama otkriti ponajprije žudnju za prošlim vremenima, upamćenim događajima i izgubljenim ljubavima. Upravo je taj žal za negdašnjim, kroz krhki mehanizam prisjećanja, ono što ovim pričama daje neophodno potrebnu autentičnost, te na taj način autoricu predstavlja kao i više nego dobrodošlo osvježenje na domaćoj literarnoj sceni”, napisao je na poleđini knjige Tomislav Zajec.

Uz tople riječi i iskren pljesak prošla je i promocija ove zbirke na otvorenoj terasi podno zvjezdarnice na zagrebačkom Gornjem gradu u kavani Palainovki.

Osim autorice Suzane Bosnić, knjigu su predstavili urednica knjige Darija Žilić, dobitnica književne nagrade Kiklop 2011. te nagrade Julije Benešić za književnu kritiku 2010., poznati književnik i književni urednik Miroslav Mićanović, ujedno i voditelj radionica kratkih priča u CeKaPe-u, koje je Bosnić pohađala, Tajana Obradović, vlasnica nakladničke kuće Funditus iz Zagreba, koja je knjigu objavila, te moderator Stjepan Kahlina.

Pogledajte trenutke s vesele promocije:

Povratak na Net.hr