Počeo Festival Hrvatske u Francuskoj

U Parizu je počeo Festival Hrvatske u Francuskoj Croatie, la voici .

13.9.2012.
11:11
VOYO logo

Croatie, la voici će u gradovima širom Francuske do prosinca predstaviti niz izložbi, predstava, koncerata, filmskih projekcija, i turističkih događaja koji će javnost upoznati sa Hrvatskom.

Jedan od najuglednijih festivala u Francuskoj u fokus stavlja rad Mladena Stilinovića samostalnom izložbom u Galeriji GB Agency.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Musee Rodin bit će postavljeno 13 skulptura Ivana Meštrovića, dok će u Salle des Fetes de Gargenville gostovat predstava Slavuj, klaunska predstava za odrasle.

Francuska javnost moći će vidjeti i izložbu četrdesetak remek djela srednjovjekovne umjetnosti iz hrvatskih riznica u Muzeju Cluny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončani kip Apoksiomen koji je postao svjetska senzacija postavit će se u Louvreu. To će biti jedan od centralnih događaja Festivala.

Osim toga tu je i šestodnevni ciklus autorskog i eksperimentalnog filma, projekcije animiranih filmova te okrugli stol na kojem će se okupiti hrvatski i francuski književnici i filozofi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar sudjelovala je na na prijemu u francuskom Ministarstvu kulture gdje se susrela i s francuskom ministricom kulture Aurelie Filippetti s kojom je razgovarala o suradnji na nekim projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo