Perforacije nastavljaju gurmanski, s desertom

Četvrtu večer Perforacija obilježio je nastup konstante suvremenog plesa Slovenije Branka Potočana i njegove skupine Fourklor.

25.10.2011.
16:28
VOYO logo

Potočan je nastupom u MSU s projektom “Kroz oči dodira” svoju pažnju usmjerio na dodir. Svoju je karijeru započeo u Plesnom teatru Ljubljana, a nastavio u kompaniji Wima Vandekeybusa Ultima Vez. Povratkom u Sloveniju osnovao je skupinu Fourklor s kojom već sedamnaest godina uspješno nastupa u matičnoj državi. Za njih se kaže se da su “konstante” suvremenog plesa susjedne nam zemlje.

Mjesto interesa predstave bila je humana interakcija za koju je uvijek potreban antropološki značajan Drugi. Pitanje kojim se ova koreografija pozabavila je kako u konačnici tog Drugog vidjeti, osjetiti te kako se i na koji način signali pri tome miješaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što vas dalje čeka na festivalu Perforacije?

U utorak na festivalu Perforacije možete pogledati dva performansa slovenske skupine Via Negativa, “Tonight I Celebrate” i “Mandićmachine” od kojih je potonja upravo ovu nedjelju ovjenčana nagradom kazališnih kritičara u Sloveniji na 46. festivalu Borštnikovih susreta. Predstave se održavaju u Teatru &TD s početkom u 20 sati.

U srijedu vas čeka Večer invanzivnih vrsta vodi na gastronomsko putovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji dan Perforacija u Zagrebu 26. listopada u 20 sati zaokružiti će Večer invanzivnih vrsta na kojoj će se pokušati spojiti naizgled nespojivo: gastronomiju i zaštitu prirode.

Invazivne strane vrste su one vrste koje su slučajnim ili namjernim unošenjem od strane čovjeka dospjele izvan područja svoje prirodne rasprostranjenosti, a u novom području uzrokuju ekološku i ekonomsku štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

If you cannot beat the enemy – eat the enemy

Stoga, if you cannot beat the enemy – eat the enemy! Korištenjem invazivnih vrsta u kulinarstvu direktno se smanjuju gustoće njihovih populacija i utjecaj na domaće vrste, što opet smanjuje i troškove njihove kontrole, a vas čini sretnima i sitima.

Na ovoj jedinstveno ukusnoj i edukativnoj večeri imati ćete priliku probati jela pripravljena od nekoliko invazivnih biljaka i životinja te naučiti ponešto o njima. Oni najhrabriji moći će sve zaliti šalicom čaja od ambrozije ili zlatnice, i zasladiti ju žlicom meda od bagrema – koji je, što vjerojatno niste znali, također invazivna strana vrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste se uputili na gastronomsko putovanje kroz svijet invanzivnih vrsta, u Tetaru &TD Ljiljana Tašić i Dušan Bročić s početkom u 22 sati će svojom gotovo pa umirenom plesnom predstavom, rock koncertom na kojem je nešto otišlo u pogrešnom pravcu, ili konceptom po nazivom Hot Lollipop na višak informacija pop kulture i kulture koja više i nije nego pop, odgovoriti tišinom geste, koja minimalističkim ponavljanjem sama sebi tek stvara prostor za djelovanje.

To djelovanje više je od deskripcija, a manje od poziva na konkretnu akciju. Ova lizalica je zato puna iznenađenja, skrivenih ispod (pre)slatkog preljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hot Lollipop posljednja je predstava Perforacija u Zagrebu nakon koje su svi prisutni pozvani u Klub SC-a na druženje i čašicu razgovora uz koje će se oprostiti od Zagreba i festival preseliti u Dubrovnik u Lazarete.

Vezani članci:

arti-201110200248006 arti-201110040517006 arti-201109200707006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo