Ovi su plakati s razlogom najbolja ostvarenja!

U Atriju kazališta Gavella možete pogledati izložbu plakata autora Vanje Cuculića. Povod tome je osvajanje svjetske oznake dizajnerske kvalitete – Red Dot 2010.

18.11.2010.
16:32
VOYO logo

Vanja Cuculić s kazalištem Gavella kao dizajner surađuje od 2005. godine i predstave "Ptičice". Od tada do danas za kazalište "Gavella" je oblikovao 26 plakata za kazališne predstave te sve kampanje s kojima smo se oglašavali, osvojivši niz nagrada: HOW 09, poster design award ("Majstor i Margarita"); Nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2007. ("Kvetch"); Nagrada za najbolji kazališni plakat na 1. Bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu ("San Ivanjske noći"); Počasno priznanje na 12. Biennalu kazališnog plakata u Rzeszowu te Nagrada za najbolji kazališni plakat na Festivalu glumca 2010. ("Ilijada 2001."); Počasno priznanje na 10. Biennalu kazališnog plakata u Teheranu ("Život je san"); Outward 2006. (image kampanja "Kazalište non-stop")...

Posljednja potvrda uspješnosti njihove suradnje dobivanje je svjetske oznake dizajnerske kvalitete, Nagrade Red Dot 2010., koju je Vanja osvojio za seriju plakata kazališta Gavella ("Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci", "Dolina ruža").

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jedan od najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu ove je godine prijavljeno više od 12 000 radova iz više od 60 zemalja, u tri kategorije, a serija plakata kazališta "Gavella" nagrađena je u kategoriji communication design.

Nagrađeni plakati bit će u stalnoj postavi Red Dot design muzeja u Essenu. Ovom izložbom kazalište Gavella proslavlja tu nagradu i obilježava jedno razdoblje suradnje s Vanjom Cuculićem koje je, obostrano, donijelo puno lijepih trenutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba se u Atriju kazališta može pogledati od 18. studenog u 18 sati do 20. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo