Otvorena izložba dizajnera Borisa Ljubičića

U Hrvatskom društvu dizajnera možete pogeldati izložbu Borisa Ljubičića pod nazivom 'New Look Croatia'.

26.1.2011.
15:06
VOYO logo

'New Look Croatia' prikazuje koncept i projekt cjelovitog vizualnog identiteta Republike Hrvatske. Autor u više od 200 projekata/ilustracija nastalih posljednjih 20 godina zagovara sasvim novi vizualni kod naše države.

Dio ove kompleksne izložbe su projekti nastali samoinicijativno, kao prijedlog državne zastave (srpanj, 1990.), pa potom novca (pozivni natječaj, 1993.), te putovnice i još neki, kao i niz realiziranih projekata kao, na primjer, cjeloviti identitet Ministarstva kulture, Ministarstva europskih integracija, HRT-a, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), HAK-a, Leksikografskog zavoda 'Miroslav Krleža', Matice hrvatske, Zagrebačkog velesajma i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba je i edukativna jer autor njome želi osvijestiti i propagirati hrvatski vizualni identitet kao viziju Hrvatske u globalnom svijetu i užem okruženju.

Zbog kompleksnosti teme uz projekte i realizacije autor nudi i analizu dizajnerskih postupka kao i usporedbu s međunarodnim primjerima, koji produbljuju problem i njegova moguća rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba ima i svoj društveno-politički okvir jer se dio radova odnosi na ratne devedesete kao i na političku sliku novije hrvatske povijesti.

Povodom izložbe, u četvrtak, 3. veljače 2011. u 19 h, održat će se razgovor s autorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo