Oreškovićeva kći: Hvala tatinim kolegama koji nisu došli

'Htjela bih se zahvaliti svim tatinim kolegama glumcima koji nisu došli na komemoraciju.

16.7.2010.
17:30
VOYO logo

Komemoracija glumcu Božidaru Oreškoviću održana je u polupraznom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u kojem je glumio 42 godine. Pored obitelji, u prvom redu HNK sjedili su samo Milan Bandić i Duško Ljuština.

cate-201007160383004 Ravnateljica Drame HNK Sanja Ivić rekla je da je Orešković uvijek bio spreman za rad na ozbiljnom tekstu i beskrajno zaigran umjetnošću, te jedno od najmarkantnijih lica na ekranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo zaista nije bio lijep prizor", rekla Ivić misleći na gotovo prazno gledalište. Nedolazak kolega glumaca pokušala je opravdati njihovim odlaskom na Dubrovačke ljetne igre i Brijune, te štrajkom radnika u Croatia Airlanesu.

"Dio kolega je u Zagrebu, no oni jednostavno nisu mogli doći ovamo jer je Božo otišao na tako ružan način. Mnogi se ne mogu s time suočiti, pa čak ni kolega Ačimović, koji je nakon govora otrčao u suzama", zaključila je ravnateljica Ivić, a prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za Božu me vežu mnoge prve uloge u životu. Prve uloge u kazalištu, u filmu, pa čak i prva vožnja u BMW-u. U početku sam se osjećao zbunjeno pokraj njega. Nije bilo lako stati kraj tako velikog glumca. On je bio čovjek uz kojeg je sve bilo lako. S njim se komuniciralo bez okolišanja i iskreno. Davao mi je podršku i bio je tu kad mi je trebalo. Mnogi kolege kažu isto o njemu. On je jednostavno bio čovjek uz kojeg se osjećate dobro. Ne znam je li znao koliko smo mu zahvalni. Nadam se da zna i da smo mu vratili bar dio one brige koju je on davao nama. Hvala ti, Božo", rekao je drhtavim glasom glumac Dejan Ačimović , koji je održao govor na komemoraciji za Oreškovića.

U polupraznom gledalištu pred završetak komemoracije pojavio se i Špiro Guberina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je divan čovjek i veliki glumac. Bili smo prijatelji. Znate, mi glumci smo više skloni tome da živimo analizirajući tuđe živote nego svoj vlastiti. Možda nas zato lakše uhvati žuta minuta, a to se dogodilo Boži", rekao je Guberina.

Božidar Orešković u subotu je pronađen obješen u šljiviku nedaleko od svoje kuće u Kozjači. Sahranjen je u srijedu. Nagađa se da se na samoubojstvo u 67. godini života odlučio jer nije mogao nositi s financijskim problemima u koje je zapao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007150105006 arti-201007120283006 arti-201007120289006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo