Operni spektakl o mladim danima Mahatme Ghandija

Opera Satyagraha, remek-djelo Phillipa Glassa inspirirana mladenačkim danima Mahatme Ghandija, operni je spektakl kakav se rijetko viđa. Moći će ga vidjeti i naša publika već ove subote.

17.11.2011.
13:21
VOYO logo

Naime, ove subote u kinima Cineplexx Osijek i Cineplexx Split u 19 sati počinje direktan prijenos ove opere uživo iz Metropolitan opere!

Opera Satyagraha skladatelja Philipa Glassa doživjela je prvi revival u Metropolitanu u inovativnoj produkciji Phelima McDermotta i Juliana Croucha, pod ravnanjem Dantea Anzolinija koji je dirigirao i premijerom u metu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Richard Croft ponovit će svoju naslovnu ulogu Gandhija, uz Rachelle Durkin (Miss Schlessen), Kim Josephson (Mr. Kallenbach) i Alfrda Walkera (Parsi Rustomji).

Vizualno raskošna pozornica koju je Washington Post proglasio "promišljenim i prekrasnim kazališnim djelom", oslikava rad Croucha (scenografija), Kevina Pollarda (kostimografija), Paule Constable (dizajn svjetla) te Lea Warnera i Marka Grimmera (videodizajn). Satyagraha je ostvarena u koprodukciji s Engleskom nacionalnom operom i Londonskim kazalištem Improbable.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo još jedna u nizu opera iz Metropolitana koje će se prenositi uživo u Cineplexx kinima u narednoj sezoni. Do kraja godine najavljuju i operni spektakli Rodelinda (3. 12.) i Faust (10. 12.), a početkom sljedeće godine na rasporedu će biti i Začarani otok (21. 1. 2012.), Sumrak bogova (11. 2. 2012.), Ernani (25. 2. 2012.), Manon (7. 4. 2012.) i La Traviata (14. 4. 2012.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo