Oni su mladi i najbolji na Balkanu!

Oni su mladi, kreativni, daroviti i, što je najvažnije, vole to što rade. Upravo ih je zato, između 400 kandidata, kulturna organizacija Mikser odabrala kao najbolje na Balkanu!

21.1.2011.
13:29
VOYO logo

Kulturna organizacija Mikser objavila je pobjednike regionalnog natječaja Young Balkan Designers.

Između približno 400 prijavljenih radova, mladih arhitekata i dizajnera iz pet zemalja regije, stručni žiri, na čijem je čelu bio proslavljeni dizajner Konstantin Grčić, odabrao je 11 pobjedničkih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radove potpisuje 14 dizajnera, a dolaze iz Srbije, Grčke, Bugarske, BiH te Hrvatske. Pobjednici će se s odabranim radovima predstaviti kreativni potencijal regije na najvažnijoj smotri dizajna namještaja sredinom travnja u Milanu, ali i krajem svibnja na beogradskom Mikseru.

Nagrađeni:

Mlade hrvatske dizajnerice čiji su projekti ušli među 11 odabranih su Ivana Borovnjak i Roberta Bratović za dizajn stola, Maja Mesić za tepih, te Maša Milovac, Mia Bogovac i Dora Đurkesac za stolić/poslužavnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali odabrani autori i njihovi pobjednički radovi su: Dimitrios Stamatakis (Grčka) – podna lampa, Dragana Petkov (Srbija) – stolica, Jelena Pančevac (Srbija) – stol, Miljana Nikolić (Srbija) – ljuljačka, Neira Sinanbašić (BiH) – vješalica za odjeću, Petar Zaharinov (Bugarska) – sistem polica, Ranka Radović (BiH) – bookmark za policu za knjige, Vukašin Vukobratović (Srbija) – vješalica.

Više o njihovim radovima pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201009200596006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo