Objavljene nagrade 10. 'Naj, naj, naj festivala'

Predstava Put oko svijeta u 80 dana Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Krešimira Dolenčića proglašena je najboljom predstavom 10.

11.4.2010.
19:30
VOYO logo

Nagrađene su predstave u deset kategorija, a žiri je birao između njih 18 u konkurenciji, od kojih je šest bilo inozemnih, izvijestilo je danas to kazalište.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Zlatko Sviben za predstavu "Pipi Dugačarapa" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljim glumcem proglašen je Filip Križan, za ulogu Mačka u predstavi "Mačak u čizmama", u izvedbi GK Žar ptica iz Zagreba, a najboljom glumicom Marija Kolb za ulogu Pippi u predstavi "Pippi Dugačarapa", u izvedbi osječkog Dječjeg kazališta.

Maja Posavec nagrađena je za najbolju sporednu žensku ulogu, u predstavi VIS Životinje, GK Trešnja iz Zagreba, a Maro Martinović za najbolju sporednu mušku ulogu u "Putu oko svijeta u 80 dana" ZKM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za kolektivno glumačko ostvarenje dobili su Beatrice Baruffini, Davide Doro i Consuelo Ghiretti, za predstavu "Priča o jednoj obitelji" kazališne skupine "Rodisio" iz Parme.

Dinka Jeričević i Patricio Alejandro Aguero nagrađeni su za sveukupno likovno oblikovanje predstave "Svarožić" Zagrebačkoga kazališta lutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanji Kirhmajer pripala je nagrada za najbolji dramski tekst, za "Crvenkapicu", koji je nastao prema motivima bajke braće Grimm, a izveden je u predstavi Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke.

Uz hrvatske, Festival, koji se održao od 6. do 11. travnja, je ugostio kazališne skupine iz Izraela, Italije, Južne Koreje, Slovenije, Srbije i Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U žiriju su bili Hrvoje Ivanković, Helena Braut, Igor Ružić, Gordana Ostović i Matko Botić.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo