FOTO: / 'Kako si lijepa, prijateljice moja, kako si lijepa...'

25.10.2013.
14:23
VOYO logo

U šibenski HNK došli su brojni kolege glumci, obitelj i prijatelji Dolores Lambaše, između ostalih i Špiro Guberina, Leon Lučev, Ana Gruica, Nera Gojanović i Joško Ševo.

Došao je i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji se poput ostalih upisao u knjigu žalosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ona ne da da je slome, otima se i prkosi, djevojka iz moga kraja'', recitirao je pjesmu Arsena Dedića šibenski glumac Joško Ševo s pozornice. ''Danas odlazi jedna članica naše obitelji'', rekao je u ime Hrvatskog društva dramskih umjetnika i akademije.

Dolores, prerano je za ovo

''Ima vijesti za koje znamo gdje smo bili kad smo ih čuli, pamtimo ih zauvijek. Tako će biti i s ovom viješću, s danom kad su počele stizati loše, pa sve gore vijesti. Šok, pa nevjerica, pa tuga, gusta i ljepljiva. Natočio sam crno vino i pustio Arsena jer Arsen je, draga, za tebe tu pjesmu napisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je tu: Šibenik, tvoje oči, boje zavičaja i ona ne da je slome. Bila si mi student, kolegica, prijateljica. Bila si glumica. Bila si bećar, žena i djevojčica. Vjetar, vatra, divlja rijeka, suza i nedovršeni stih. Dolores, prerano je za ovo. I ja vjerujem u anđele i molim ih neka te dobro paze i čuvaju. Zbogom draga!'', rekao je Ševo, piše sibenik.in.

Na pogrebu i Matavulj

Pogreb poznate glumice počeo je u 16 sati na šibenskom groblju Kvanj. Na posljednji ispraćaj od Dolores Lambaše stigla su mnoga poznata imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumci Ivo Gregurević, Nives Ivanković i Slaven Knezović, pjevač Alen Slavica, manekenka Maja Cvjetković, samo su neki od mnogih ožalošćenih kolega koji su došli odati posljednju počast preminuloj glumici.

Na posljednji ispraćaj je stigao i glumac Stojan Matavulj koji je vozio automobil u kojem je Dolores kao suvozačica smrtno stradala, javlja dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednje počivalište Dolores je ispratila klapa Romansa koja je izvela pjesme "Tu je moj dom" i "Ne diraj moju ljubav".

"Kako si lijepa, prijateljice moja, kako si lijepa"

Posebno emotivan bio je trenutak kada je Joško Ševo recitirao Solomonovu pjesmu nad pjesmama, po želji Doloresine majke Alme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako si lijepa, prijateljice moja, kako si lijepa. Imaš oči kao golubica kad gledaš ispod koprene. Kosa ti je kao stado koza što izađoše na brdo Gilead…". Čuvši riječi koje kao da opisuju Dolores, zajecali su mnogi, pred očima gledajući sliku lijepe Šibenčanke, teško se mireći s tim da se njen mladi život ugasio. Dolores je ispraćena dalje uz zvukove trube i taktove pjesme "Krist jednom stade na žalo".

32-godišnja Dolores Lambaša preminula je od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu ujutro kod Sredanaca, blizu izlaska s A3. Iako je odmah prevezena na Odjel reanimacije u bolnicu u Slavonskom Brodu na operaciju, liječnici, nažalost, nisu mogli učiniti ništa. Preminula je je istog dana oko 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobilom je upravljao Stojan Matavuljglumac .

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo