NE JAVLJA SE

NE MOGU GA PRONAĆI: Švedska akademija odustala od stupanja u kontakt s Bobom Dylanom

Švedska akademija objavila je u ponedjeljak kako je odustala od pokušaja da stupi u kontakt s Bobom Dylanom, nekoliko dana nakon što je nagrađen Nobelovom nagradom za književnost. 

Bob Dylan se još nije javio Švedskoj akademiji u vezi sa svojom Nobelovom nagradom pa je ista objavila da odustaje od potrage za umjetnikom.

PRIZNANJE ROCK GLAZBI: Bob Dylan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost

“Trenutno ne radimo ništa. Zvala sam i slala elektroničku poštu njegovom najbližem suradniku i primila sam vrlo prijateljske odgovore. Zasad je to dovoljno”, rekla je u ponedjeljak tajnica akademije Sara Danius za radio SR.

Američki trubadur Dylan na dobitak Nobelove nagrade u četvrtak zasad odgovara samo šutnjom. Te noći je održao koncert u Las Vegasu, no nije spominjao svoju novu počast.

“Nisam nimalo zabrinuta”, tvrdi Danius, dodajući kako misli da će se Dylan pojaviti na dodjeli nagrade.

https://www.instagram.com/p/BLs0PLMDyX3/

Dobitnici Nobela su 10. prosinca pozvani u Stockholm kako bi primili nagradu od švedskog kralja Karla XVI. Gustafa i održali govor, ali Švedska akademija još uvijek ne zna hoće li i Dylan prisustvovati tom događaju.

“Ako ne želi doći, neće doći. U svakom slučaju će se održati veliko slavlje, a njemu pripasti počast”, smatra Danius.

Stihovi 75-godišnjeg Dylana godinama ostavljaju trag na generacijama njegovih obožavatelja, te je on prvi kantautor koji je dobio Nobela za književnost.

Ove godine su za tu nagradu još bili nominirani književnici Salman Rushdie, Adonis i Ngugi wa Thiong’o.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr