Ne dozvolite da vas zaobiđu dobre knjige!

Tjedan dobre knjige, projekt koji je okupio književnike i gotovo sve vodeće nakladnike i knjižare, predstavljen je na press konferenciji održanoj u zagrebačkom Muzeju prekinutih veza.

25.2.2011.
16:31
VOYO logo

Tjedna dobre knjige koji će se održati od 14. do 20. travnja i poklon-knjigu Blizine, nigdine i fritule predstavili su urednica poklon-knjige Jadranka Pintarić, predsjednica odbora za unapređenje nakladništva Udruge za zaštitu prava nakladnika ZANA Marina Kralj Vidačak te realizatorica tjedna knjige Zdenka Gold.

Glavni motiv za organizaciju i realizaciju ovog projekta je činjenica da se knjižarstvo i izdavaštvo u Hrvatskoj već dugo suočavaju s brojnim problemima, čemu uvelike doprinosi nedostatak suradnje i zajedničke i kontinuirane promocije knjige od strane svih aktera u procesu (nakladnici, knjižari, knjižnice, državne institucije, mediji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijatori i realizatori Tjedna dobre knjige žele bar sedam dana u fokus hrvatske javnosti vratiti knjige i posjetiti sve na društvenu i kulturnu vrijednost knjige i užitak čitanja.

Osnovni cilj Tjedna knjige je promicanje kulture čitanja u Hrvatskoj kroz promjenu percepcije knjige i isticanje raznolikosti dostupnih izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam dana posvećenih knjizi obilježit će niz akcija, a jedna od njih je i poklon-knjiga.

Osamnaest hrvatskih književnica i književnika, sasvim različitih po stilu i izričaju, prepoznalo je projekt Tjedan dobre knjige kao važnu akciju za promoviranje domaće književnosti, knjižarstva i medija te su odlučili u projektu sudjelovati svojim kratkim pričama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbirka priča na temu Putovanje, pod nazivom Blizine, nigdine i fritule, obilježit će ovu književno-marketinšku manifestaciju, koja će biti popraćena i nizom drugih aktivnosti i događanja diljem Hrvatske.

Ova knjiga dijelit će se besplatno tijekom Tjedna dobre knjige svima koji u knjižarama kupe nešto u vrijednosti od 99 kuna i više. Knjiga se neće moći kupiti ni prije ni poslije ove akcije, a autori svoje radove objavljene u ovoj knjizi neće moći objaviti nigdje drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori kratkih priča su: Boris Perić, Dora Kinter Bučan, Edo Popović, Igor Rajki, Ivana Simić Bodružić, Julijana Matanović, Maja Hrgović, Marina Šur Puhlovski, Marinko Košćec, Olja Savičević Ivančević, Predrag Lucić, Rade Jarak, Robert Perišić, Roman Simić Bodružić, Sanja Lovrenčić, Sibila Petlevski, Tahir Mujić, Zrinka Pavlić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo