Natječaj za urbane intervencije

Centar za suvremenu kulturu u Barceloni dodjeljuje Europsku nagradu za urbani javni prostor čiji je cilj promicanje aktivnosti koje poboljšavaju javni prostor u europskim gradovima.

10.1.2010.
22:27
VOYO logo

Navedena se nagrada dodjeljuje svake dvije godine, a ovogodišnje se prijave primaju do 29. siječnja.

Sudjelovati mogu projekti završeni tijekom 2008. i 2009. godine, a ako se radi o opsežnijim projektima mogu biti i još uvijek u realizaciji. Poželjno je predstaviti intervencije koje imaju veze s kreiranjem novih urbanih prostora te su utjecale na život lokalne zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žiri će uzimati u obzir razne aspekte, među kojima su eksplicitno urbani karakter intervencije, primjerenost intervencije zahtijevanim funkcijama javnog prostora, od onih izravno povezanih s okupacijom od strane građana, preko onih koji pripadaju kolektivnom imaginariju, doprinos projekata u domeni poboljšanja okoliša, u promociji javnog prijevoza i inovaciji u tretmanu javnih instalacija, energetskih izvora i urbanog otpada, stupanj participacije građanstva i angažmana u konceptu...

Od hrvatskih projekata splitska Riva studija 3LHD bila je finalist za dodjelu ove nagrade prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik 2008. godine bio je Barking town square u Londonu autora muf architecture/art i Allford Hall Monaghan and Morris, prenosi Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo