NAKON GUBITKA IZBORA CIJENA BIOGRAFIJE HILLARY CLINTON PALA S 249 NA 79 KUNA: / Na Interliberu predstavljene 'Teške odluke'

Image

Na Interliberu je u srijedu predstavljena biografija Hillary Clinton, no zasjenili su je izbori na kojima je izgubila utrku za predsjednicu Sjedinjenih Država.

10.11.2016.
10:43
VOYO logo

Promocija hrvatskog prijevoda biografije kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Rodham Clinton "Teške odluke", koju je Profil tempirao na dan rezltata izbora, nije prošla očekivano. Razlog tome poraz je Amerikanke zbog kojeg je cijena knjige s 249, a potom sjamaskih 199, pala na tek 79 kuna, piše Novi list. Tako je promocija na Interliberu bila više povećena samim izborima nego li knjizi, piše Novi list.

"Birači su u zapadnom svijetu zamoreni i zasićeni političkim establishmentom. Glavne stranke svih zapadnih demokracija gube izbore. Otvoren je time prostor za populizam i desne i lijeve provenijencije", izjavio je savjetnik bivšeg premijera Davor Huić, dodajući da je unatoč političkoj nekorektnosti Trump dobio i podršku žena, posebice bijelih, dok Clinton nije uspjela pridobiti Obamine birače, manjine koje je Trump žestoko vrijeđao tijekom kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJTEŽI GOVOR HILLARY CLINTON: /

'Ovo je bolno, i boljet će još neko vrijeme'

Image
NAJTEŽI GOVOR HILLARY CLINTON: /

'Ovo je bolno, i boljet će još neko vrijeme'

Plastičan opis putovanja, susreta, donošenja teških odluka

Docentica na Fakultetu političkih znanosti Marijana Grbeša upozorava da je Trump prešao granicu političke korektnosti i dobrog ukusa, ali da ima puno razloga zbog kojih je dobio izbore. "Najbolji je primjer rezoniranje Clinta Eastwooda koji je podržavajući Trumpa priznao da ovaj priča gluposti, ali da se treba izdići iznad toga i glasati za njega. Američki su birači toliko bijesni na političke elite da su naprosto začepili nos i glasali", prokoemntirala je Grbeša koja se sa svojim kolegom slaže u tome da će Trump sada morati ujediniti Ameriku.

Govoreći o memoarskoj knjizi, Grbeša je istaknula da autorica na zanimljiv način dekonstruira svoju javnosti nepoznatu vanjskopolitičku aktivnost. U memoarima Hillary Clinton vrlo plastično opisuje svoja brojna putovanja i susrete sa svjetskim državnicima, otkriva kako je donijela mnoge teške odluke, te opisuje neke od najdramatičnijih situacija s kojima se kao ministrica suočavala. Osobito su dojmljivi njezini opisi akcije u kojoj je likvidiran vođa Al Qaide Osama bin Laden te napada na američko veleposlanstvo u libijskom Benghaziju kada je obijeno četvero američkih diplomata, za što su je mnogi smatrali odgovornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo