Nagrada Fran Galović pripala Borisu Domagoju Biletiću

Završila je 20. Galovićeva jesen, festival književnosti koji je ove godine trajao 9 dana i ugostio mnoge književnike iz Hrvatske i inozemstva.

28.10.2013.
9:09
VOYO logo

Nagrada Fran Galović koju prati novčani iznos od 10 tisuća kuna jednoglasnom odlukom ocjenjivačkog povjerenstva pripala je Borisu Domagoju Biletiću za književnu esejistiku Istarski pisci i obzori.

Prva nagrada za kratku priču pripala je Silviji Šesto za priču Mjesto na kojem me okrznuo čovjek, drugu nagradu dobio je Matija Ivačić za priču Znam, ne znam dok je treću nagradu dobila Marica Behtan Cecelja za priču Virtualni krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnice nagrade Mali Galović koja se dodjeljuje u kategoriji poezije i proze su Dorotea Buhanec za pjesmu Mesečina i Robert Mehun za priču Priprema, pozor, sad.

Predsjednica Organizacijskog odbora prof. Enerika Bijač upoznala je goste i publiku s Antologijom 20 Galovićevih jeseni, knjige koja je pripremljena i koja je „čekala“ ovogodišnjeg dobitnika kako bi mogla biti otisnuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Antologiji će biti zastupljeni pjesnici koji su gostovali na festivalu, a dodatnu vrijednost knjizi daje dokumentarni materijal koji omogućuje uvid u pokretanje i razvoj festivala koji je u 20 godina izrastao u priznatu međunarodnu književnu manifestaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo