Na ZFF-u otkrijte tko je zapravo Banksy

Banksy svoj prvi film opisuje kao 'film o čovjeku koji je pokušao snimiti film o meni'.

20.10.2010.
16:35
VOYO logo

Britanski umjetnik poznat je po svojim kultnim grafitima i skrivanju identiteta čime želi izbjeći moguće tužbe. Njegov identitet, unatoč godinama na umjetničkoj sceni, još uvijek je skriven. Stoga ne iznenađuje što nije želio da ga ekscentrični francuski trgovac Thierry Guetta snimi.

Exit Through The Gift Shop (Uradi i bježi) prati Thierryjeve pokušaje da detaljno i na uzbudljiv način prikaže svijet grafita, prateći mnoge od najpoznatijih uličnih vandala na djelu. Svjedoci smo Thierryjevih nastojanja da pronađe Banksyja i sprijatelji se s njime. Umjetnik, međutim, okreće kameru prema autoru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako nastaje uzbudljiva istinita priča o polu-kriminalu, prijateljstvu i nesposobnosti. Priča o čovjeku koji je krenuo snimiti nesnimljivo i u tome nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je režirao sam Banksy, a producirala ga je producentska kuća Paranoid Pictures. Za glazbu su zaslužni Geoff Barrow i Roni Size.

Banksy je karijeru započeo kao crtač grafita u Bristolu gdje je bio član bristolske ekipe DryBreadZ Crew (DBZ) od 1992. do 1994. godine. Radi golom rukom i ličilačkom šablonom (no u zadnje vrijeme gotovo isključivo šablonom). Njegovi radovi mogu se vidjeti na ulicama širom svijeta i u muzejima (MoMa, Moderna galerija Tate). Exit Through The Gift Shop njegov je redateljski debi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film možete pogledati u kinu Tuškanac u srijedu, 20.10. u 16:00h i u kinu Europa u subotu, 23.10. u 13:00h.

Prethodni članci:

arti-201010110213006 arti-201010050555006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo