Na lice Isusu zalijepio veliki drveni penis, biskupi bijesni

3.8.2011.
16:35
VOYO logo

Biskupi i laičke organizacije zatražile su da centar odmah zatvori izložbu jer je ona blasfemična, nemoralna, ilegalna i jer vrijeđa katoličku većinu u toj zemlji. Filipinska biskupska konferencija najavila je i da će zbog cijelog slučaja podići tužbu protiv odgovornih osoba.

"Odgovorni za ovu izložbu su uvrijedili religiozne osjećaje stanovnika u kojoj živi 85 posto kršćana", navodi se u priopćenju poznatog filipinskog katoličkog aktivista Jo Imbonga, prenosi AFP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelo potpisuje lokalni umjetnik Mideo Cruz, a na izložbi su postavljena djela studenata katolički financiranog sveučilišta. Studenti su u zadatak dobili da naprave djela u kojima izazivaju uvriježene percepcije idola, pa se na izložbi može vidjeti i križ napravljen od odbačenih dasaka, također s nalijepljenim penisom, i lik Isusa Krista s klaunovskim nosom i ušima Mickeya Mousea.

Voditeljica centra Emily Abrera odbacuje optužbe za blasfemiju, i tvrdi da je dužnost umjetnika da izaziva prevladavajuća uvjerenja. "Mi u tome ne vidimo ništa loše. Dio je naše kulture da ispitujemo, tražimo odgovore, da gledamo iza površine i probamo iskopati naše prave vrijednosti", kazala je Abrera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104040430006 arti-201001130178006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo