Mucalo je v.d. intendanta HNK jer 'živi blizu kazališta'

Kerumovi vijećnici apelirali su da se prestane vrijeđati Mucala jer je "on čovjek koji živi za kazalište, živi u stanu pokraj kazališta i stalno je bio u kazalištu".

6.10.2010.
13:29
VOYO logo

Vijećnici SDP-a, HNS-a i HDZ-a opet su napustili sjednicu splitskog Gradskog vijeća usred rasprave o imenovanju v.d. intendanta HNK. Nakon toga Duško Mucalo je imenovan za v.d. intendanta.

U vijećnici je bilo 13 vijećnika, a protiv je glasala samo Milica Cipci (SU).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je dobro završilo, važno je da u HNK postoji šef i da kazalište može normalno funkcionirati. Vjerujem da će Mucalo dobro raditi ovaj posao i da će ugodno iznenaditi one koji su bili protiv njega. I da neki vijećnici nisu izašli iz vijećnice opet bi sve bilo dobro. Važno da kazalište može funkcionirati", kazao je gradonačelnik Željko Kerum, a prenosi Dalmacijanews.

Kada se na prošloj sjednici intendantom pokušao imenovati Mucalo, većina vijećnika napustila je gradsku vijećnicu pa je srušen kvorum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu Mucala stao je Kerumov HGS.

"Mucalo je cijeli život proveo u kazalištu i to je čovjek koji živi za umjetnost i nije mi jasno zbog čega ga stalno vrijeđate i ponižavate. On živi u stanu pokraj kazališta i stalno je bio u kazalištu", zaključio je HGS-ov Zoran Jeremaz, dok Dane Galić smatra kako bi se Mucalu trebala dati prilika da bude na čelu HNK baš kao što se i Jošku Svaguši dala prilika da bude predsjednik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pekar postao šef Hajduka

"Trebalo bi prekinuti ova nakaradna imenovanja. Pekar koji je išao na utakmice postao je šef Hajduka, čovjek koji se u životu samo vozio u Prometovim autobusima postao je direktor Prometa, a žena koja je oštetila DES ostala je u toj ustanovi", kazao je Mirko Ramljak i natjerao i gradonačelnika da se oglasi.

"Zašto vrijeđaš ljude bez razloga", pitao ga je Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava je iskorištena i za međusobna prepucavanja oko ostavki koje su u utorak potpisala osmorica vijećnika, a u srijedu su se pojavili na poslu. SDP je HDZ-u zamjerio što nisu i oni potpisali ostavke, a HDZ zamjera SDP-u što nisu glasali za smjenu predsjednice Vijeća Nevenke Bečić.

Prethodni članci:

arti-201010010197006 arti-201009300960006 arti-201009240886006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo