Može li se graditi bez novca?

Think Space opet je pripremio posebno druženje za arhitekte i umjetnike. Baveći se aktualnom temom novca, ovaj put pitaju je li moguće graditi i stvarati kulturu bez njega?

27.2.2014.
17:05
VOYO logo

Društvo arhitekata Zagreba i Think Space program pozivaju zainteresirane za ovu temu da u petak, 28.2. u Laubi od 19 sati, prisustvuju razgovoru s Pedrom Gadanhom, kustosom njujorške MoMA-e i brojnim drugim zanimljivim gostima, o mogućnosti postojanja prostora za kulturnu razmjenu bez novca ili neovisno o njemu.

U programu kratkog i dinamičnog skupa, umjetnici i stručnjaci iz zemlje i inozemstva svojim će zanimljivim i raznolikim iskustvima kroz formu okruglog stola predstaviti svoja djela i misli na temu arhitekture, kulture, društva, novca i njihovog suživota danas, te potencijala u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnim događanjem u drugom natječaju ciklusa Money, Think Space također najavljuje posljednji arhitektonsko-konceptualni natječaj ove sezone, Environment | Subtraction. Temu ovog zanimljivog natječaja javljanjem iz New Yorka, kratko će predstaviti iznimna teoretičkarka, arhitektica Keller Easterling, profesorica na sveučilištu Yale.

Gosti okruglog stola Culture & Society · Pedro Gadanho, portugalski arhitekt, kustos odjela za suvremenu arhitekturu Muzeja za suvremenu umjetnost / MoMA, New York (u Zagrebu) · Ethel Baraona Pohl i César Reyes Nájera, Phd, arhitekti, izdavači i autori iz Barcelone, (videokonferencija, iz Barcelone) · Dinko Peračić, arhitekt (u Zagrebu) · Matevž Čelik, slovenski kritičar i istraživač, ravnatelj Muzeja za arhitekturu i oblikovanje / MAO, Ljubljana (u Zagrebu) · Emina Višnić, menadžer u kulturi, ravnateljica POGONa - zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade (u Zagrebu) · Tomislav Pletenac, dr.sc., antropolog i filozof, moderator okruglog stola, (u Zagrebu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li projektirati bez novca kakvog ga trenutno poznajemo? Možemo li zamisliti arhitektonske prakse koje prihvaćaju nekonvencionalne oblike naknade? Kao i ostali stvaratelji u kulturi, mogu li arhitekti biti inicijatori društvenih projekata za koje, umjesto pridonoseći isključivo svojim projektantskim vještinama, također mogu pridonijeti istraživanjem i osmišljavanjem alternativnih izvora financiranja? To su neka od pitanja koja je u natječajnom zadatku postavio Pedro Gadahno, kustos njujorške MoMA-e i žirator Think Space natječaja Culture & Society čije će nagrađene autore i radove Gadanho osobno predstaviti u petak od 19:00 u Laubi!

Ulaznice su besplatne, ali ograničenog broja, pa svoje mjesto morate rezervirati preko Entrio sustava ovdje. Više informacija o Think Space programu potražite na www.d-a-z.hr i www.think-space.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo