Bulajiću i Zafranoviću nagrada '50 godina'

31.7.2012.
14:37
VOYO logo

Prije uručivanja nagrade dvojici velikana, motovunska publika i gosti su se uz kratke inserte iz njihovih filmova Bitka na Neretvi i Okupacija u 26 slika prisjetili veličanstvenih karijera Veljka Bulajića i Lordana Zafranovića, koji ni nakon više od pedeset godina neprestanog rada na filmu ne prestaju raditi ono u čemu se pokazali najboljima.

Posebno emotivno prilikom dodjele bilo je čitanje pisma koje je legendarni jugoslavenski glumac Bata Živojinović poslao organizatorima. Naime, Živojinović je pozvan na Motovun Film Festival, ali je nakon zdravstvenih problema nedavno završio u bolnici. Motovunska publika velikim je pljeskom pozdravila čestitke koje je dobitnicima uputio Bata Živojinović kojem je prvu filmsku ulogu dao upravo Veljko Bulajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karić: Imala sam sreće što sam radila s Bulajićem

Bulajić je ulogu dao i Ani Karić u svom filmu Donator.

"Imala sam sreću što sam radila s Veljkom Bulajićem, a jednom je skoro došlo do suradnje i s Lordanom Zafranovićem, ali me nije htio", našalila se Ana Karić u trenutku kada je nagradu uručila Lordanu Zafranoviću. Karić je u Motovun stigla iz Pule gdje je dobila Zlatnu arenu za ulogu u filmu Noćni brodovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festival je bio pozvan i legendarni jugoslavenski glumac Bata Živojinović, koji nije došao na festival zbog zdravstvenih problema, ali je na adresu festivala poslao pismo, na žalost iz bolnice.

"Nadam se da ću u najtežoj borbi života biti pobjednik i jednog sretnog dana doći na ugledni festival u Motovunu. U ovim teškim danima, posebno zadovoljstvo mi čini što će na Motovunskom festivalu biti prikazan i Uzavreli grad u kojem sam ja, u svojoj karijeri, igrao moju najdražu ulogu. Veljku Bulajiću i ovom prilikom želim još jednom iskazati zahvalnost što me kao debitanta uveo u svijet filma ulogom u Vlaku bez voznog reda", stoji u pismu Bate Živojinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo