Ministarstvo kulture nagradilo svoje 'favorite'

Ministarstvo kulture objavilo je dobitnike Nagrade Vladimir Nazor za 2009.

31.5.2010.
15:15
VOYO logo

Nagradu za životno djelo za književnost dobio je akademik Milivoj Solar, a godišnju nagradu književnica Ivana Šojat-Kuči za roman "Unterstadt".

Dirigent Nikša Bareza dobitnik je nagrade za životno djelo u području glazbe, a godišnje nagrade skladatelj Berislav Šipuš i koreograf i redatelj Staša Zurovac za balet "Proces", premijerno izveden u okviru Muzičkog biennala Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za životno djelo za filmsku umjetnost dobio je redatelj Veljko Bulajić, a godišnju nagradu redatelj Branko Schmidt za režiju igranog filma "Metastaze".

Nagradu za životno djelo za likovne i primijenjene umjetnosti dobio je grafički dizajner i slikar Alfred Pal, a godišnju nagradu akademski slikar Zoltan Novak za izložbu "Noćne slike" u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za životno djelo za kazališnu umjetnost dobio je dramski umjetnik Vladimir Gerić, a godišnju nagradu dramska umjetnica Mladena Gavran za ulogu u monokomediji Mire Gavrana "Najluđa predstava na svijetu".

U području arhitekture i urbanizma za životno djelo nagrađen je arhitekt Boris Krstulović, a godišnje nagrade dobili su Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić-Begović i Silvije Novak / Studio 3LHD za projekt Centra "Zamet" u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor "Nagrade Vladimir Nazor" s akademikom Milanom Mogušem na čelu na sjednici 25. svibnja donio je odluke o dobitnicima nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u Hrvatskoj za 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo