Marina Kelava među najboljim fotoreporterima

17.5.2012.
14:08
VOYO logo

Na ovogodišnjem međunarodnom natječaju u organizaciji agencije Beta sudjelovalo je 125 autora iz 13 zemalja sa 518 fotografija. To je do sada najveći odaziv od osnivanja ove manifestacije prije devet godina.

Žiri u sastavu Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundžić (Asocijacija fotografskih autora), Vladimir Tatarević (Fakultet primijenjenih umjetnosti), Srđan Sulejmanović (EPA) i Nenad Petrović (Beta), odabrali su najboljih 70-ak fotografija koje će biti izložene u galeriji New Moment u Beogradu. Otvorenje izložbe i objava nagrađenih održat će se u četvrtak, 17. svibnja, u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade su novčane te prvo mjesto iznosi 1.000 eura, drugo 750 i treće 500 eura. Pored glavnih nagrada, predviđene su i specijalne. Između ostalih, Medijska organizacija jugoistočne Europe, SEEMO, specijalnom će nagradu dodijeliti autoru najbolje fotografiju na temu ljudskih prava.

Zbor fotoreportera Hrvatske najavljuje da će uskoro ista izložba biti postavljena i u Zagrebu. Također, iz Beta-e su najavili da će izložba biti otvorena u Kulturnom centru Srbije u Parizu 15. srpnja, a potom i u listopadu, u Umjetničkom centru Saint Brigid u kanadaskoj Ottawi, piše H-alter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba napomenuti i kako je odabrana fotografija Marine Kelave nastala na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševcu u sklopu reportaže s međunarodnog susreta galebara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo