MAGFestival - prvi festival komorne glazbe u Splitu

MAGFestival - prvi festival komorne glazbe održat će se od 26. kolovoza do 5. rujna u Muzeju grada Splita, i predstavit će preko 20 izvođača.

25.8.2010.
17:08
VOYO logo

U šest koncertnih večeri tijekom festivala, prvog takve vrste u Splitu, predstavit će se preko 20 izvođača raspoređeni u 15 komornih sastava i izvest će skladbe čak 30 različitih skladatelja, od razdoblja baroka pa sve do modernog doba.

Koncerti će se održati u svečanoj gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, a kupljenom ulaznicom (30 kn jedna večer, 120 kn šest večeri) posjetitelj može poslušati koncert i razgledati stalne postave Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović tijekom trajanja festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kocertne večeri MAGfestivala u Muzeju grada Splita su 26.08 (četvrtak), 28.08. (subota), 30.08. (ponedjeljak), 1.09. (srijeda), 3.9. (petak), 5.9. (nedjelja) s početkom u 20.30 sati. Ulaznice se mogu kupiti na recepciji Muzeja grada Splita.

Organizatori se nadaju da će festival zaživjeti i idućih godina jer je riječ o zanimljivom spoju dviju kulturnih sfera – klasične glazbe i kulturno-povijesne baštine grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo