Uoči nastupa u Zagrebu: 'Mogla bi to biti večer za pamćenje'

London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije ugostit će i Novozelanđanina Javiera Jarquina, koji će biti domaćin gala večeri u subotu, 7. prosinca.

19.11.2013.
14:08
VOYO logo

Povodom 40. godišnjice Lisinskog, 7. i 8. prosinca sve posjetitelje čeka drugačiji, šareni i zabavan međunarodni program sastavljen od stand up predstava, kabarea, pantomime i fizičkog teatra, London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije.

Festival se otvara velikim praskom, gala večerom u subotu, 7. prosinca u 20 sati. U Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će čak pet komičara sa svih strana svijeta: Amerikanac i najveća zvijezda koja stiže u Zagreb Rich Hall, dvojica Britanaca Seann Walsh i John Gordillo, Kanađanka Dana Alexander, a voditelj je Novozelanđanin Javier Jarquin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je komičar

"U životu je važno slušati unutrašnji instinkt. Svojedobno sam na Novom Zelandu radio kao kompjuterski programer i jednostavno nisam uživao u poslu. Nije da mi se nije sviđalo to zvanje, jednostavno se nisam osjećao ostvareno i zadovoljno", kazao je Javier Jarquin. "I tako sam se odlučio za komičarske vode, hobi pretvorio u profesiju i nikad nisam požalio. Naravno da ima dana kad se čovjek pita – ima li sve ovo smisla. Putovanja su duga i naporna, godišnje obiđeš stotine klubova i dvorana, nikad nisi kod kuće.

Ima i loših dana, kad ti jednostavno ne ide, no ti su dani rijetki. Voziš se šest sati iz Londona u neko mjesto, nisi dobro prošao, vraćaš se natrag i sada ti se tih šest sati čine kao vječnost… Motaju ti se glavom crne misli, sumnje, zašto se bavim tim poslom. Iduću večer imaš novi nastup i publika te odlično prihvati. Taj osjećaj zadovoljstva je toliko dobar, toliko jači od svih ostalih, ne bih to mijenjao ni za što na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući komediji upoznao sam mnoge zanimljive ljude, različite kulture i naučio puno od njih. Isto tako, zanimljivo je vidjeti kako su neke stvari univerzalne i kako humor povezuje ljude iz različitih kultura", dodao je.

Što će raditi u Zagrebu

"Moj posao je vođenje programa, što znači da ću biti domaćin gala večeri. Zadatak mi je opustiti publiku, da zajedno stvorimo dobru atmosferu… Nisam siguran je li publika u Zagrebu toga svjesna, ali mogla bi to biti večer za pamćenje, komičarski sastav je odličan, ali moram naglasiti da mi je velika, velika čast nastupati na istoj sceni s komičarskom legendom Richom Hallom. On je legenda, mnogi svjetski komičari mogu samo sanjati da nastupaju s njim. Bit će veselo, nemojte to nikako propustiti", rekao je ovaj komičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo