Kontroverzni 'Kiklop' dobio i svoju zagrebačku premijeru!

Kontroverzna predstava Ivice Buljana koja je premijerno izvedena na Sceni Gorica seli se u Zagreb, u Teatar &TD! Ne propustite glazbeno- scenski spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

3.11.2010.
16:00
VOYO logo

Zagrebačka će premijera predstave Kiklop, redatelja Ivice Buljana, biti izvedena u utorak, 9. studenog u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.

Cijena ulaznice: 60/30 kn za studente

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamična satirska igra Kiklop, na granici između tragedije i komedije, satire i slapsticka, bez uzvišenih i božanskih bića, bez objava velikih istina, nudi pregršt parodije, glazbe i bučnog plesa koju, zajedno s drugim glumcima i plesačima te studentima Akademije dramskih umjetnosti, na scenu donosi legendarna riječka grupa Let 3.

Jedina sačuvana Euripidova satirska drama u režiji Ivice Buljana i adaptaciji Gorana Ferčeca, ostvarenje je teksta za koji je, zbog njegove žanrovske neodređenosti, uvijek nedostajalo hrabrih. Utemeljen na epizodi iz devetog pjevanja Homerove Odiseje, Buljanov Kiklop naglašava moralne slabosti pojedinca ironizirajući ih; otkriva dvoličnost vremena reltivizirajući ga te kritizira društvo satirom ujedno opravdavajući njegove slabosti. Predstavu su već pozvali na gostovanja u Ljubljanu, Rijeku i Pulu, a po svemu sudeći još ćemo je dugo gledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010040823006 arti-201009300329006 arti-201009150469006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo