Književna večer u spomen na Simu Mraovića

Na književnoj večeri (u petak, 7. 12.

3.12.2012.
13:54
VOYO logo

Književna večer pod nazivom SIMINO JAstrebarsko u organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Grada Jastrebarskog, održat će se u petak 7. prosinca u 19 sati u Jastrebarskom, u dvorani Glazbene škole Jastrebarsko, Zrinski Frankopana bb.

Na večeri ćete moći uživati u recitalima Siminih pjesama te interpretaciji satiričnih ulomaka iz Siminih kolumni i priča u izvedbi kolega književnika i glumaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Književnu večer će voditi poznati dramski umjetnik Dubravko Sidor koji će interpretirati i Siminu poeziju.

Novinarka Barbara Matejčić, Simina dugogodišnja prijateljica, koja piše za dnevne novine, mjesečnike i internetske portale, a urednica je Siminih djela, pročitati će jednu Siminu priču iz knjige Bajke za plažu po vlastitom odabiru. Domagoj Jakopović, poznati Ribafish čije zanimljive i nadasve humoristične retke čitate na brojnim portalima i blogovima, će i ovu večer obogatiti čitanjem ulomaka iz Siminih kolumni i romana Konstantin Bogobojazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko uvodnih riječi o sjećanju na Simu reći će Hrvoje Šalković, pisac i vječiti putnik, koji se nerijetko našao u Siminu društvu te jaskanski prijatelj Branko Vukmirović, a svoj je dolazak potvrdio i predsjednik Društva hrvatskih književnika- Božidar Petrač.

U programu ove književne večeri uživati će iz prvih redova i ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc.Mirando Mrsić koji je bio Simin liječnik tijekom bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na književnoj večeri predstaviti će se brošura SIMINO JAstrebarsko sa vjerojatno posljednjim tekstom Sime Mraovića koji govori upravo o njegovom djetinjstvu u Jaski.

Pozivamo sve ljubitelje Siminog stvaralaštva da dođu na ovaj događaj, uživaju u opusu Siminih djela u društvu njegovih prijatelja i obitelji te na taj način pridonesu očuvanju uspomene na Simu koji je jako volio naš grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo