Klint Istvud i sin na sledećem Nišvilu? (VIDEO)

Potvrđen nastup Kajla Istvuda, organizatori traže da dođe u pratnji roditelja

3.12.2012.
21:07
VOYO logo

Kajl Istvud, sin legendarnog američkog glumca i reditelja, nastupiće sa svojim bendom na predstojećem Nišvil džez festivalu u Nišu, pišu Južne vesti.

Osim toga, jedan dan programa će biti proglašen za Dan Istvuda, u čast Klinta Istvuda kao osvedočenog ljubitelja i propagatora džeza, pa je stoga i “prljavom Heriju” upućen poziv da poseti Niš sledeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od duhovite opaske direktora Ivana Blagojevića menadžmentu Kajla Istvuda, da je jedan od Nišvilovih uslov za nastup dolazak muzičara u pratnji roditelja, došlo se i do oficijelnog poziva Klintu Istvudu da bude gost Nišvilla 2013. godine, kažu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle Monterej džez festivala, koji je pre nekoliko godina proglasio Dan Klinta Istvuda, inače višedecenijskog člana upravnog odbora ovog festivala, i Nišvil će odati počast čoveku koji je kao reditelj filma “Bird“ (o jednom od najznačajnijih džez muzičara Čarliju Parkeru) i autor dokumentarnog filma „Piano blues“ o tradiciji bluz klavira veoma zadužio muzički pravac koji je obeležio 20. vek.

Uostalom i njegov sin Kajl (44) kaže da je, zahvaljujući ocu, džez bio muzički saundtrek njegovog detinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kajl Istvud je objavio 5 albuma zaključno sa najnovijim “Songs from the Chateau”, a komponovao je i učestvovao u snimanju muzike za veliki broj očevih filmova, među kojima su i “Mistična reka”, “Devojka od milion dolara”, i “Gran Torino”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo