Kako smo izgubili, a Slovenci uzeli 'Kronike iz Narnije'?

Treći nastavak Kronika iz Narnije, koji uskoro kreće u svjetska kina, trebao se prvotno snimati i Lijepoj našoj.

13.7.2010.
13:23
VOYO logo

Treći nastavak popularnih Kronika iz Narnije kreće u emitiranje u svjetska kina sredinom prosinca. Da je u Hrvatskoj prije otprilike godinu i pol dana bilo i nešto pameti, cijeli svijet bi krajem godine u ovom nastavku “kronike”, “ The Voyage of the Dawn Treader” gledao Hvar i njegovo podmorje, piše Jutarnji list.

Producenti filma su početkom 2009. došli u Hrvatsku gdje su namjeravali snimiti sve podvodne scene za film, kao i scene na obali. Međutim, nitko nije imao vremena primiti izaslanstvo iz Hollywooda i poslušati ih što bi htjeli raditi, a kako kažu sugovornici Jutarnjeg lista, tadašnji premijer Ivo Sanader ih je “otpilio” s izgovorom da “mora rješavati neka pitanja vezana uz Europsku uniju i da nema vremena za druženje s njima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci nisu odmah odustali te su pokucali na još nekoliko vrata, ali sva su ostala zatvorena. Jedini koji ih je primio bio je bivši predsjednik Stipe Mesić, i iako im je dao podršku da snimaju u Hrvatskoj, za nešto značajnije nije imao ovlasti.

Nisu gubili vrijeme i svoje milijune su odlučili ostaviti u susjednoj nam Sloveniji gdje su Hvar i naše podmorje zamijenili s jezerom Bovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći nastavak u kojem se i dalje prate avanture princa Kaspijana nije jedini film koji se trebao snimati u Hrvatskoj, a u posljednjih nekoliko godina “otkantali” smo nekoliko velikih hitova, među kojima je bio i “Terminator 4”.

I zato se nemojte pitati razloge zbog kojih holivudske produkcije u sve širem luku zaobilaze Hrvatsku i odlaze u obližnju Mađarsku, zatim Poljsku i Češku, pa čak i Srbiju koja im širom otvara vrata, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo