Kako se postaje zvijezdom?

Projekt Diva zamišljen je kao multimedijalni lecture performance koji istražuje i razrađuje, u sociološkom i kulturološkom smislu, pojam dive od početka filmske industrije do danas.

26.1.2010.
11:26
VOYO logo

Radi se o svojevrsnoj demistifikaciji toga pojma kroz povijest.

Inspiriran je zanimljivom studijom Richarda DyeraHeavenly Bodies u kojoj on obrađuje pojam zvijezde od početaka filmske industrije do danas, pri čemu propituje odnos privatnog/ javnog, individue/ društva, iskrenog/i zmišljenog, tjelesnog/ mentalnog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanima ga kako se postaje zvijezdom te što nju u percepciji publike čini slavnom i nedodirljivom, kakva je mašinerija (press, moda, marketing) koja ju stvara i koja je prava pozadina (istina) te industrije?

Predstava - predavanje zamišljena je kroz prezentaciju stvarnih podataka iz života diva koje su obilježile “zlatno doba” Hollywooda, kao što su Mae West, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joan Crawford, Marylin Monroe, Ava Gardner, Bette Davis, Anna Magnani, Sophia Loren…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je to što nas fascinira kod diva i kako mi doprinosimo toj ''velikoj iluziji''?

Za Divu koja je autorski projekt Edvina Liverića zaslužno je riječko tranzicijsko - fikcijsko kazalište Trafik, u projekt je nastao u suradnji sa Zagreb Film Festivalom te u koprodukciji Studentski centar Zagreb, Laboratorij – Teatra &TD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka publika misterij dive može riješiti 27., 28. i 29. siječnja u 19.00 sati u Teatru &TD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo