Je li ovo ideja genijalca ili dokaz krajnjeg neukusa?

16.5.2011.
15:15
VOYO logo

Agencija Y&R napravila je prijedlog reklama u obliku tri strip-plakata pod nazivom "Svaka pjesma priča priču" u stilu popularnih indie-stripova poput "Jimmy Corrigan: najpametniji klinac na svijetu" Chrisa Warea i "Svijet duhova" Daniela Clovesa.

Odabrane su tri pjesme – za "Let It Be" je uzeta priča o povijesti Beatlesa i Beatlemaniji, za Marleyev "Redemption Song" tema je bila ropstvo u Americi, a za Claptonovu "Tears in Heaven" ono što je inspiriralo velikog gitarista za tu pjesmu, jednu od rijetkih koje je sam skladao, tragična smrt njegovog sina koji je pao s 53. kata zgrade u New Yorku te njegov alkoholizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvile su se brojne rasprave na internetu o tome je li moralno koristiti nečiju osobnu obiteljsku tragediju i mračnu povijest sužanjstva u reklami za nešto što je, i uz svoju vezu s rock'n'rollom, ipak samo lanac restorana.

''Mi smatramo da je to priča o iskupljenju'', izjavio je Silvio Ciaelli, copywriter iz Y&R-a koji je osmislio plakate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pokušali smo u to staviti i tužne trenutke, ali način na koji je on uspio to preboljeti i prestati s alkoholom, znate, to je smisao tih plakata. Istina je ljepota.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo