Izborimo se ljubavlju i solidarnošću. Pobijedimo osmijehom!

17.2.2014.
13:55
VOYO logo

Festival koji ima za cilj afirmaciju i promociju konceptualne umjetnosti općenito, bit će održan u travnju, a mjesto izlaganja je Multimedijalni kulturni centar (MKC) u Splitu. Prošle godine temat festivala je bio tabu i sve oko njega, dok ove godine zajednički nazivnik je "O za Osmijeh".

"Posljednjih godina svjedočimo sve težem životu običnog čovjeka i radnika. Potrošačka košarica se smanjuje, nesigurnost pojedinca raste. Kratkotrajni, pojedinačni, radnički, studentski i/ili umjetnički protesti nastali kao rezultat posvemašnje frustracije, po svemu sudeći nisu adekvatno i kvalitetno rješenje socijalnih problema. Nove ideje, potencijalno novo društvo, treba dobro promisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedimo osmijehom!

Čini se da su se konstrukcije državnih aparata davno odmaknule od čovjeka. Od pojedinca. Od onog zbog koga i za koga su prvotno bile oformljene. Prebacimo li dio krivnje i na nas same, koji smo kroz dugi niz godina i sami izmjenjeni nametnutim normama i pravilima, možemo slobodno reći da radeći na sebi, izgrađujući se kao osoba, zapravo indirektno radimo i na samom društvu, te da ćemo mijenjajući sebe postepeno postići promjenu prema boljem društvu i ispraviti ono čemu smo i sami na neki način kumovali.Po svemu sudeći, čovječni odnosi su možda naša i najveća snaga.

To je ono što mi, kao pojedinci, kao ljudi, pouzdano imamo ili možemo imati, a protiv čega se ‘’aparati’’ teško mogu boriti. Stoga, naš prijedlog je: Izborimo se ljubavlju i solidarnošću. Pobjedimo osmijehom!" dio su ovogodišnje motivacije organizatora koja precizno opisuju duh vremena u kojem se društvo trenutno nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu osim izložbe, do sada su se mogli vidjeti performansi, public art-ovi, video projekcije i koncerti. Daljnje informacije o festivalu možete pratiti na Facebook stranici NUS-a kao i na internet stranici nus.hr.

Uvjeti prijave:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti,

•svaka osoba može prijaviti maksimalno tri rada,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•prijaviti se mogu radovi u svim tehnikama uključujući i izvedbene umjetnosti,

•popunjena prijavnica (sa fotografijom rada u digitalnom obliku) mora biti poslana na e-mail adresu neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com ili dostavljena na adresu Put sv. Ižidora 71/c, 21000 Split najkasnije do 15. ožujka 2014. s naznakom ‘NUS – natječaj 2014.’,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

•radove će selektirati umjetnički savjet NUS-a na temelju kvalitete, originalnosti i usklađenosti rada s temom

•umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O rezultatima selekcije kandidati će biti obaviješteni putem e-maila 20. ožujka 2014. godine.

PRIJAVNICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.2shared.com/document/r3kF5wIT/Prijavnica_NUS_2014.html

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo