INDIJSKA UMJETNICA DOLAZI U ZAGREB: / Predstavlja izložbu živopisnih slika koje su inspirirane hinduističkom mitologijom, ljubavlju i prijateljstvom

Image
Foto: Ananya Bagchi

Indijska umjetnica Ananya Bagchi dolazi u Zagreb predstaviti svoju izložbu slika 'Contemplation' koje su inspirirane hinduističkom mitologijom, ljubavlju i prijateljstvom

18.10.2019.
16:46
Ananya Bagchi
VOYO logo

Zagrepčane uskoro očekuje vrlo interesantna i živopisna nova izložba slika. Naime, indijska umjetnica Ananya Bagchi predstavlja svoju izložbu slika "Contemplation" u Zagrebu i Hrvatskoj. Mnoge se njezine slike temelje na likovima iz hinduističke mitologije poput Radha-Krišne, a prikazuju snažne veze ljubavi i prijateljstva.

Neke od njenih slika prikazuju indijske žene koje nose bindi - tradicionalni hinduistički simbol ženstvenosti. Inače, Ananyine slike karakteriziraju snažan osjećaj boja, što ih čini izuzetno živopisnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Otvorenje izložbe je u utorak, 22. listopada 2019, a izložba se 23. i 24. listopada 2019. od 10.00 do 20.00 može pogledati u Galeriji Kristofora Stankovića, Gradska skupština Grada Zagreba, Ulica svetog Ćirila i Metoda 5, Zagreb. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Strast za umjetnošću

Ananya je rođena je u New Delhiju u Indiji. Završila je dodiplomski i postdiplomski studij iz japanskog jezika i književnosti na Sveučilištu Jawaharlal Nehru u Delhiju, a kasnije je nastavila karijeru kao učiteljica. Umjetnost je oduvijek bila njezina strast i opsežna putovanja širom Indije i svijeta, zbog očevog i muževog posla, uvelike su utjecali na njezine slike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te slike uključuju raznolike raznobojne pejzaže i apstraktne portrete. Većina njenih slika koristi srednji akril. Ananyina prethodna izložba bila je u Colombu, Šri Lanka, i bila je jako dobra primljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo