Hrvatska izložba u Veneciji uvrštena u top 10!

Postav hrvatskog paviljona bio je posvećen kolektivnim borbama za materijalne resurse koje se odvijaju u različitim hrvatskim gradovima. Inače, tema ovogodišnjeg Bijenala bio je common ground.

5.9.2012.
12:58
VOYO logo

Domus – online izdanje jednog od najstarijih svjetskih časopisa o arhitekturi, dizajnu, umjetnosti, uređenju interijera – uvrstio je izložbu Neposredna demokracija zahtijeva neposredan prostor među top 10 projekata Venecijskog bijenala koje ne smijete propustiti.

Rad je to Pulske grupe s izbornikom Tomislavom Pavelićem na čelu, koji je predstavljao Hrvatsku na 13. Bijenalu arhitekture. U kreiranju izložbe, osim članova Pulske grupe, sudjelovali su i Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Boris Cvjetanović i Siniša Labrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna izložba arhitekture otvorena je za publiku sve do 25. studenoga u paviljonima Giardinima i u Arsenalu, te u središtu Venecije, u organizaciji Venecijanskog bijenala.

Inače, pobjednik ovogodišnjeg Bijenala je selekcija Japana. Nastup je nosio naziv Architecture possible here? Home-for-All, čiji su autori Naoya Hatakeyama, Kumiko Inui, Sou Fujimoto i Akihisa Hirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu za najbolji projekt dobio je grupni nastup više zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo