HRT / pokušao naplatiti TV pretplatu na video umjetnost

Televizijski monitori u galerijama služe za produkciju umjetničkih radova, a ne za gledanje TV-a.

27.4.2010.
18:07
VOYO logo

Čini se apsurdnim to bilo kome osim maloj djeci objašnjavati u vremenu kada video umjetnost ulazi u petu dekadu postojanja, no upravo su se s takvim nevjerojatnim nerazumijevanjem suočili u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika kada su ih nedavno posjetili djelatnici iz Službe pretplate Hrvatske radiotelevizije u namjeri da im naplate televizijsku pretplatu za svaki od 17 televizora koje HDLU ima!

Taj najnoviji gaf HRT-a bio bi savršen predložak za montypythonovsko izrugivanje jer je teško povjerovati da bi čak i HRT-ovim marljivim lovcima na pretplatnike palo na pamet ubirati danak na televizore koji služe isključivo u umjetničke svrhe. No, u HDLU-u su potvrdili da se upravo to dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irena Letica, tajnica HDLU-a, kaže da je bila zaprepaštena kada joj je inspekcija HRT-a zakucala na vrata i tražila da plate kaznu za dosadašnje korištenje televizora, a da ubuduće plaćaju pretplatu po svakome televizoru koji imaju. Pitala ih je znaju li gdje su došli i objasnila im da HDLU-u televizori služe za umjetničke radove, ali su ustrajali u tome da su ih trebali prijaviti i da trebaju plaćati televizijsku pretplatu.

Više o ovom apsurdnom lovu na TV pretplatu pročitajte na Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo