Holivud kroji filmove po ukusu Kineza

Da film "World War Z" ne bi bio cenzurisan izbačene sporne scene

2.4.2013.
10:24
VOYO logo

Studio "Paramaunt" je promenio jednu "problematičnu" scenu u njihovom novom filmu "World War Z" u kome igra Bred Pit, kako bi lakše dobio dozvolu za prikazivajne u Kini.

Studio je zamolio producente da iz filma uklone spornu scenu u kojima glavni likovi raspravljaju o poreklu najezde zombija koja je zahvatila svet, zbog bojazni da bi kineski cenzori mogli da zabrane njegovo prikazivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukovodioci "Paramaunta" su želeli da iz filma izbrišu scene, kako bi izbegli probleme oko distribucije filma u Kini koja je trenutno najbrže rastuće kinematografsko tržište i nalazi se na drugom mestu, odmah iza Sjedinjenih američkih država, navodi B92.

Tvorci filma su se, naime uplašili da bi sporne scene mogle da izazovu negativne reakcije kineskih vlasti koje odobravaju prikazivanje stranih filmova u zemlji, pa su želeli da se obezbede od eventualne zabrane prikazivanja, na tržištu koje na bioskopskim blagajnama donosi stotine miliona dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To nije neka mnogo važna scena, ali hteli smo da budemo sigurni da će kineske vlasti odobriti prikazivanje filma - rečeno je iz "Paramaunta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu "World War Z" Bred Pit tumači ulogu Gerija Lejna, službenika Ujednjenih Nacija koji se bori protiv epidemije zombija. Film je zasnovan na istoimenoj knjizi Maksa Bruksa iz 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo