FOTO: / Gola Maja se vratila u Daruvar

Kupačica, čuvena skulptura kipara Antuna Augustinčića koja je prije sedam dana ukradena iz Julijeva parka u Daruvaru, pronađena je razrezana na 13 dijelova.

22.3.2012.
15:56
VOYO logo

Gola Maja se vratila kući i to iz centra Zagreba gdje je prebačena nakon prošlotjedne krađe u Daruvaru, istaknuo je na konferenciji za javnost u ime Daruvarskih toplica Bruno Marić.

"Maja nije bila čitava od početka. Prema mojim neslužbenim informacijama Maja je bila izrezana odmah nakon što je oteta", rekao je Bruno Marić dodavši kako je skulptura rastavljena na 13 dijelova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lice Maje nije izrezano. To je važno jer je to tako teško poslije izliti. Poprsje, dakle desna dojka s kojom su se svi slikali i dirali je, ona je čitava, a lijeva je samo malo zarezana. Stopala su čitava kao i prsti osim onog jednog koji je prije stradao", rekao je Marić dodavši kako je ranije napravljen odljev skulptura koji je smješten u Augustinčićevoj galeriji.

Restauracija će se odvijati u ljevaonici Likovne akademije u Zagrebu. Za povratak u prvobitno stanje trebat će barem 30 radnih dana a nakon toga slijedi treći dolazak Kupačice na staro mjesto u Julijev park u Daruvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo