Godinama se drogira pa takav crta autoportrete

U današnjem svijetu umjetnost često ruši granice dobrog ukusa i svoje aktere dovodi na rub zdravog razuma. Sve je manje stvari koje nas mogu šokirati, no nekima to ipak uspijeva.

19.1.2011.
13:55
VOYO logo

''Bryan Lewis Saunders, umjetnik je bez ikakve sumnje. Kada nešto stvori, ljudi se slome i plaču. Ukratko, za njegovo ime veže se moderna katarza i istinska emocionalna ekspresija u modernom svijetu nervozne tišine'', to su samo neke od riječi kojima svjetski mediji opisuju ovog kontroverznog američkog umjetnika.

U svojoj 42. godini Bryan ne odustaje od velikog ''umjetničko - narkomanskog'' projekta. Već više od 15 godina redovito se drogira i uzima razne zabranjene supstance, a sve to kako bi istinski spoznao samog sebe i napravio seriju autoportreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je započelo 1995. godine. Od tada je svaki dan nacrtao odnosno naslikao jedan autoportret, i ne krije da je ponekad pritom bio nadrogiran. No, ona prava ''narkomanska serija'' započela je pet godina kasnije, i traje još i danas. Svaki dan uzima drugačiju drogu i pod njenim utjecajem slika samog sebe, kako bi spoznao sve svoje ''osobe''.

Svoja je halucinogena stanja uma zabilježio kistom. Činjenica jest da se svi portreti radikalno razlikuju, što dovoljno govori o različitim načinima djelovanja suspstanci. Danas završava 89. knjigu autoportreta i polagano se približava brojci od osam tisuća slika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se pitate trpi li neke posljedice, odgovor je pozitivan. Iako ima blago oštećenje mozga, još uvijek ne odustaje od svog neobičnog eksperimenta. Samo ga provodi malo rjeđim tempom.

Prethodni članci:

arti-201101130029006 arti-201101180106006 arti-201012200434006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo