GLOGOŠKI KAO INSPIRACIJA / Riječki HNK šatorom na Korzu najavljuje premijeru 'Životinjske farme'

HNK Ivana pl.

26.3.2015.
17:36
VOYO logo

Na profilu kazališta pod naslovom "Šatoraši najavljuju Životinjsku farmu" objavljen je tekst u kojemu se navodi da je riječ o akciji "Budimo jednakiji" te se pozivaju građani da dođu i razgledaju šator HNK.

Ističe se da šator ima sve potrebne dozvole ta da prilikom njegova postavljanja nije prekršen nijedan zakon Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz taj su tekst objavljene i fotografije prosvjednika u šatoru u Savskoj, među kojima je i Đuro Glogoški te tri fotografije s protuprosvjeda 14. ožujka s Trga bana Josipa Jelačića bez popratnog teksta.

U šatoru je postavljen stol s vrećicom čvaraka, zrcalom i "knjigom dojmova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su prolazili uz šator rijetko se zaustavljajući, a poneki su i ušli u njega. Dvoje građana na natpise pred šatorom postavilo je gaće s otisnutom fotografijom intendanta riječkoga HNK Olivera Frljića.

Na to su iz kazališta reagirali novom objavom na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Invetivnost onih kojima smeta naša šatorizacija javnog prostora svela se na postavljanje gaća s likom intendanta (čestitamo na originalnosti!). Pratite nastavak kulturne borbe šatorima. Budite jednaki protiv onih koji žele biti jednakiji", poručuju kazalištarici.

Predstava Životinjska farma prema romanu Georgea Orwella u režiji Andrasa Urbana premijerno će biti izvedena 30. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo