Galerija Forum predstavila četiri desetljeća

Pred velikim brojem uzvanika iz javnog i društvenog života u KIC-u je predstavljena knjiga Galerija Forum 1969 – 2009. u povodu obilježavanja 40 godina ove galerije.

12.2.2010.
17:18
VOYO logo

O knjizi su govorili Laura Topolovšek iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Igor Zidić, Goran Pavletić, ravnatelj KIC-a i Milan Bešlić, predsjednik Savjeta Galerije Forum.

Knjiga je objavljena uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva izložba u Galeriji Forum otvorena je 14. srpnja 1969. godine, a s njom je predstavljena i programska koncepcija galerije.

Među utemeljiteljima – članovima Galerije Forum koji su je svojim radovima na prvoj izložbi i predstavili javnosti, sudjelovali su: Edo Murtić, Kosta Angeli Radovani, Raul Goldoni, Zlatko Prica, Oton Postružnik, Ivan Lovrenčić, Frano Šimunović, Ksenija Kantoci, Stevan Luketić, Ante Kuduz, Belizar Bahorić i Nikola Reiser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među utemeljiteljima Galerije Forum je i pjesnik i likovni kritičar Vlado Gotovac. Njima se vrlo brzo pridružuju i drugi članovi: Goranka Vrus-Murtić, Nives Kavurić-Kurtović, Šime Perić, Josip Diminić, Dalibor Parać, Marija Ujević-Galetović, Ivo Šebalj, te kasnije: Stanko Jančić, Ivo Friščić i Zlatko Keser.

Prilikom predstavljanja promotori knjige osvrnuli su se na početke rada Galerije Forum uz prisjećanje na autore, hrvatske i inozemne, koji su tu izlagali svoje radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednik knjige, Milan Bešlić, zaključio je da će Galerija Forum nastaviti okupljati i širiti broj svojih članova koji će svoje interese moći ostvarivati u društvenoj funkciji galerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo